Investeringsstrategi - Särskilda Överväganden

Termen investeringsstrategi avser en uppsättning principer som är utformade för att hjälpa en enskild investerare att uppnå sina finansiella mål och investeringsmål. Denna plan är det som styr en investerares beslut utifrån mål, risktolerans och framtida behov av kapital. De kan variera från konservativ (där man följer en strategi med låg risk där fokus ligger på förmögenhetsskydd) medan andra är mycket aggressiva (där man söker snabb tillväxt genom att fokusera på kapitaltillväxt).

Investerare kan använda deras strategier för att formulera sina egna portföljer eller göra det genom en finansiell expert. Strategier är inte statiska, vilket innebär att de måste ses över regelbundet när omständigheterna förändras.

Investeringsstrategierna varierar kraftigt. Det finns inte någon universell strategi för investeringar, vilket innebär att det inte finns någon särskild plan som fungerar för alla. Detta innebär också att människor måste omvärdera och omorientera sina strategier när de blir äldre för att anpassa sina portföljer till sin situation. Investerare kan välja mellan värdeinvesteringar till tillväxtinvesteringar och konservativa till mer riskfyllda strategier.

Som nämnts ovan kan människor välja att fatta sina investeringsbeslut på egen hand eller genom att anlita en finansiell expert. Mer erfarna investerare kan fatta beslut och göra investeringsval på egen hand. Tänk på att det inte finns något rätt sätt att förvalta en portfölj, men investerare bör bete sig rationellt genom att göra sin egen forskning och använda fakta och data för att backa upp besluten genom att försöka minska risken och upprätthålla tillräcklig likviditet.

Risken är en stor del av en investeringsstrategi. Vissa individer har en hög risktolerans medan andra investerare är riskobenägna. Här är några vanliga riskrelaterade regler:

- Investerare bör endast riskera vad de har råd att förlora.
- Riskfyllda investeringar har potential för högre avkastning.
- Investeringar som garanterar kapitalbevarande garanterar också en minimal avkastning.

Till exempel anses amerikanska statsobligationer, växlar och inlåningscertifikat (CD) vara säkra eftersom de är garanterade av USA:s kreditvärdighet. Dessa investeringar ger dock en låg avkastning. När kostnaden för inflation och skatter har inkluderats i avkastningsjämförelsen kan det hända att det blir liten tillväxt i investeringen.

Tillsammans med risk bör investerare också överväga att ändra sina investeringsstrategier med tiden. Till exempel kan en ung investerare som sparar för pensionering vilja ändra sin investeringsstrategi när han eller hon blir äldre och flytta sina val från mer riskfyllda investeringar till säkrare alternativ.